Spring naar content

Blauwprint® onderWEG

Creëert leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling in een natuurlijke omgeving

Inzicht, uitzicht en overzicht door je reis

Waarom

Buitenspelen, op avontuur en ontdekken zit in onze natuur. Het houdt ons fris en vitaal, maar in de hectische wereld van vandaag, de snelheid van alle technologische ontwikkelingen en de prestatiedruk die wordt gevoeld, is de natuur soms heel ver weg. Daarmee verliezen we een belangrijke hulpbron voor reflectie en groei. Wij geloven in de kracht en de wijsheid van de natuur, in vertragen voor je weer kunt excelleren en in de energie die ontstaat wanneer een groep individuen zich echt aan elkaar weet te verbinden door samen op pad te gaan.

Hoe

Blauwprint® Onderweg brengt je naar buiten en terug naar de natuur. Wandelen, associatieve opstellingen volgens de Blauwprint® methodiek, waarderende gesprekken en oprechte vragen helpen je weer stil- en open te staan voor nieuwe kennis, indrukken, rituelen en ervaringen. We halen je uit de hectiek van werk, gezin en verplichtingen. De telefoons gaan uit, laptops dicht, zintuigen aan, zodat je weer bewust wordt van wat en wie je heeft gevormd, wat je drijft en waar je nu staat in het leven.

Wat

Met het Blauwprint® onderWEG programma vertragen we en geven ruimte voor rust, helderheid en persoonlijke reflectie. Je krijgt inzicht en overzicht in ambities en doelen. Grip op de stappen die voor je liggen krijg je doordat we gebruik maken van de Blauwprint® methodiek. Je gaat naar huis met hernieuwde energie en inzichten, waardevolle nieuwe contacten en heldere intenties voor het vervolg. In de weken en maanden erna houden we contact en zetten we nogmaals een blikopener in, waarin jij kunt kijken waar je staat in jouw ontwikkeling en waar eventueel bijsturing nodig is.

Blauwprint® Persoonlijke
ontwikkelreis

Uit de hectiek van je werk, gezin en verplichtingen. Telefoon uit, laptop dicht, zintuigen aan. Terug naar de kern, jouw kern. Wie ben je echt, wat heeft jou gevormd en waar ga je naar toe? Voor deze persoonlijke ontwikkelreis hebben we een mooi onderWEG programma gemaakt. Er is keuze uit twee verschillende locaties met een locatiegebonden programma. De reis in Nederland bestaat uit activiteiten in de Nederlandse natuur. De reis naar Frankrijk heeft een sportief karakter; we zijn hierbij onderWEG van hut naar hut in de Franse gebergtes.

Blauwprint® Leiderschap
ontwikkelreis

Onderweg zijn in de imposante Franse Alpen laat ons ervaren dat de natuur gaat zoals het moet gaan en dat meebewegen en loslaten het natuurlijke ritme is. Dat geeft ruimte voor nieuwe inzichten en hernieuwde energie. Een natuurlijke manier van leidinggeven vergroot jouw vermogen tot aanpassen en laat je aandachtiger verbinden aan datgene wat voor jou echt belangrijk is. Wat goed is voor jou zal dan ook zeker ten goede komen aan jouw mensen of jouw organisatie. Er is keuze uit twee verschillende locaties met een locatie gebonden programma. Frankrijk heeft een sportief karakter en zijn we onderWEG van hut naar hut. De reis naar Sri Lanka kent een 4-sterren comfort uitvoering en zal naast de Blauwprint® methodiek ook veel culturele verkenningen met zich meebrengen.

Blauwprint® Team
ontwikkelreis

Wij starten deze reis altijd met een Blauwprint® Teamprint. De Teamprint is een krachtig middel om de onderlinge dynamiek en samenhang binnen een team, het bedrijf en de organisatie zichtbaar te maken. Hiermee brengen wij op een positieve en toegankelijke manier de eerste ‘reisgesprekken’ op gang. Tijdens onze reis gaan wij onderWEG met deze ideeën en ambities. Er ontstaan krachtige verbindingen en een gevoel van commitment binnen het team en voor de taak. Er is keuze uit drie verschillende locaties met een locatie gebonden programma. We bieden deze reis aan in Nederland, Frankrijk en Sri Lanka. Deze gehele reis zal op maat worden samengesteld aan de hand van de behoeftes en de concrete vraagstukken om het verwachte eindresultaat te behalen.

Blauwprint® Persoonlijke
inzichtreis Sri Lanka

Voor deze persoonlijke inzichtreis hebben we een mooi onderWEG programma gemaakt. In een andere cultuur en natuur stilstaan bij jezelf en jouw persoonlijke ambities en drijfveren. Wie ben je naast je werk? Waar wordt je echt gelukkig van? Waar wil je je tijd, energie en kennis aan besteden? Antwoorden op deze vragen komen in beeld tijdens deze reis. Op adem komen en lucht en richting krijgen.

Onze ontwikkelreizen

Persoonlijke ontwikkelreis Nederland

De reis in Nederland bestaat uit activiteiten in de Nederlandse natuur.

95000

Persoonlijke ontwikkelreis Frankrijk

De reis naar Frankrijk heeft een sportief karakter; we zijn hierbij onderWEG van hut naar hut in de Franse gebergtes.

190000

Leiderschap ontwikkelreis Frankrijk

Onderweg zijn in de imposante Franse Alpen laat ons ervaren dat de natuur gaat zoals het moet gaan en dat meebewegen en loslaten het natuurlijke ritme is.

245000

Leiderschap ontwikkelreis Sri Lanka

De reis naar Sri Lanka kent een 4-sterren comfort uitvoering en zal naast de Blauwprint® methodiek ook veel culturele verkenningen met zich meebrengen.

495000

Persoonlijke inzichtreis Sri Lanka

De reis naar Sri Lanka kent een 4-sterren comfort uitvoering en zal naast de Blauwprint® methodiek ook veel culturele verkenningen met zich meebrengen.

495000

Team ontwikkelingsreis

Deze gehele reis zal op maat worden samengesteld aan de hand van de behoeftes en de concrete vraagstukken om het verwachte eindresultaat te behalen.

Prijs op aanvraag

Magazine-Mockup - Home

Download nu gratis het Blauwprint® 2022 magazine.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Referenties

Jorien van Lonkhuyzen
Organisatieadviseur Kolibrie
De wijsheid zit in jezelf. Kim helpt je om die te structureren en richting te geven, zodat je zelf weer verder kunt. Ergens weet je het vaak wel en kom je er toch niet goed uit. Je kunt je energie niet laten vloeien en dat geeft onrust.
Met de Blikopener sessie heeft Kim mij enorm geholpen om een krachtige focus aan te brengen in mijn zoektocht naar een nieuwe droombaan! Door je beelden langs de fijne vragen van Kim op te stellen in een zandbak, met miniaturen die je zelf kiest, geef je structuur en betekenis aan jouw wijsheid. Mijn belemmerende overtuigingen werden weggenomen door nieuwe inzichten en precies dat is wat ik nodig had. Vervang (irreële) angst met vertrouwen, dan kun je zoveel meer! 💪🏼Bedankt Kim voor de superleuke en zeer waardevolle middag. De foto van mijn opstelling staat ingelijst op mijn kantoor en de belangrijkste symbolen er omheen, om niet te vergeten. Kim kan je helpen om je potentieel te ontgrendelen, of om een beslissing te nemen die je misschien al veel te lang hebt uitgesteld.
Blikopener | Zakelijk
Marja Veldhuijzen
Manager Intensive Care bij Erasmus MC
We hebben een leuke en interessante teamsessie gehad met ons MT onder leiding van Kim. Door de originele en speelse opzet vloog de tijd en hadden we aan het eind toch een mooie stap gemaakt in de ontwikkeling van ons team. Teamprint | Zakelijk
Queenie Breek - Brouwers
Leswerk
Na meer dan 16 jaar samenwerken waren we toe aan een teambuilding-andere-stijl. Via via kwamen we bij Blauwprint terecht en Kim heeft ons positief verrast met haar aanpak en methode! Op een "speelse" manier zijn we tot mooie gesprekken en inzichten gekomen en er is stof tot nadenken en -praten. De Blauwprint methode is geschikt voor teams die al langer samenwerken, maar ook voor collega's die nieuw zijn en elkaar nog moeten leren kennen. De verslaglegging achteraf is keurig opgesteld en we hebben een document in handen waar we met plezier nog eens in teruglezen. In het voortraject heeft Kim prima de verwachtingen en methodiek toegelicht zodat we wisten waar we aan toe waren. Kortom; aanrader! Teamprint | Zakelijk
Piet de Bekker
Zorgvuldig Advies
Begin november 2022 bij Kim in Breda een gave Blauwprintsessie (Zandstorm) gedaan met het team van Zorgvuldig Advies. Mooie methode, goede materialen en uitstekende begeleiding door Kim. Ze stuurt waar nodig, laat vrij waar mogelijk, en is gericht op een bruikbaar resultaat. Leuk om te doen én nuttige inzichten voor individu en voor het bedrijf. Helemaal fijn voor de teambuilding! Teamprint | Zakelijk
Jack in 't Veld
Logistic Force
Ik heb Kim leren kennen als een prettige warme persoonlijkheid. Kim neemt de tijd voor je, heeft altijd een luisterend oor en toont welgemeende interesse. Het is altijd fijn een persoonlijk gesprek in alle rust met Kim te voeren. Op zakelijk gebied hebben wij met ons voltallig Logistic Force Breda team een Teamprint ondergaan in het bedrijf Blauwprint® van Kim. Hierin heeft Kim onze dynamiek geanalyseerd en de teamrollen mooi in beeld gebracht. Wij hebben hier als team, maar ook als individu enorm veel aan gehad. Het heeft ons als team nog dichter bij elkaar gebracht en heeft de onderlinge communicatie verbetert. De professionele inbreng van Kim hierin was in alle situaties van grote toegevoegde waarde. Ik kan ieder bedrijf aanbevelen om een teamscan sessie aan te gaan bij het Blauwprint® van Kim Merema. Het schept in alle gevallen een hoop duidelijkheid, waar je wat aan hebt en waar je wat mee kan voor nu en voor de toekomst. Kortom, ervaar ik Kim als een erg fijn mens en als een zeer gedreven professionele coach en verbinder! Teamprint | Zakelijk
Maarten Janse
Lexson Fashion Brands
Wij waren met ons commerciële team te gast bij Blauwprint® voor een leuke en interessante Teamprint sessie. In een leuke, inspirerende en gastvrije ambiance zijn we vol energie aan de slag gegaan. Doelstelling was als team duidelijker te krijgen hoe we beter kansen kunnen herkennen, creëren en scoren. Hierbij vertelt een ieder aan de hand van een mini zandbak en een keuze uit de eindeloze voorraad speelgoed zijn visie en worden deze visie samengebracht in één duidelijk verhaal. Onder de bezielende sturing en coaching van Kim kom je bij deze sessie tot verrassende inzichten en blijken visies en verhalen makkelijker overgedragen te worden. Een absolute aanrader voor elk team dat zich wil ontwikkelen en sterker, hechter en beter wilt worden. Teamprint | Zakelijk
Astrid Boot
Bateau Advies
Ik heb verschillende keren gebruik gemaakt van de kwaliteiten van Blauwprint®. Wat ik zo bijzonder vond is dat Kim ervoor zorgt dat op een speelse ontspannen wijze mensen aan de slag gaan met elkaar en er daadwerkelijk een gesprek ontstaat. Kim voelt haarfijn aan waar de behoefte binnen een team ligt. Op een laagdrempelige en ontspannen en vooral speelse wijze gaat ze met een team aan de slag waarbij creativiteit voorop staat. Wij hebben gebruik gemaakt van een vorm van kennismaking met verschillende teams die de samenwerking aangingen. Visie-vorming en aansluiting vinden bij elkaar, dat waren de speerpunten die Kim naar de oppervlakte heeft kunnen krijgen. Een visie die het team zelf heeft kunnen formuleren. Een verfrissende wijze om zo met een team van mensen aan de slag te gaan! Teamprint | Zakelijk
Freddy van Peer
Regiodirecteur Hoppenbrouwers
Wij hebben met ons team van leidinggevenden in de regio een informatieve en interactieve managementdag georganiseerd. Als onderdeel daarvan zijn wij 'Aan de bak' gegaan met verschillende teams. Onder begeleiding van Kim van Blauwprint® en twee collega-coaches hebben we in drie rondes zandbak opstellingen gemaakt, waarmee zowel ieder individu, elk team als de totale samenwerking sprekend uitgebeeld werd. De zandbak opstellingen hebben tot verrassende inzichten geleid en vormen een mooi aangrijpingspunt om bij vervolgsessies weer op terug te grijpen. De begeleiding van Kim en haar collega's zorgde voor een open, veilige en gezellige sfeer waardoor iedereen een actieve bijdrage had in de sessie. Een echte aanrader! Teamprint | Zakelijk
Bertus Bos
Operations Manager Alpla Zwolle
Op woensdag 8 December 2021 hebben we samen met het Alpla MT team Zwolle een teamprint gedaan onder leiding van Kim Merema. Deze waardevolle middag heeft ons een helder inzicht gegeven in onze teamprocessen. Teamprint | Zakelijk
Angelique Monteiro
Eigenaar Yoga&You
Het was een inspirerende dag onder de professionele begeleiding van Kim Merema met als eindresultaat een in samenspraak bijzonder en mooi gecreëerd toekomstperspectief voor mijn bedrijf Yoga&You. Zandstorm | Zakelijk
Theo Douma
Directeur CBS De Hoeksteen
Sinds twee jaar werk ik nu samen met Kim aan diverse projecten. Van het komen tot een compleet nieuwe huisstijl en een imago 'make over' tot aan het inrichten van mijn nieuwe vierjarige businessplan. Alle keren is de zandbak het vertrekpunt geweest voor mooie ontdekkingen en begrijpelijke verhalen. Het mooiste van de methode die Kim hanteert is dat iedereen eerst de kans krijgt om zijn of haar verhaal te vertellen, zonder daarin beïnvloed te worden door de verhalen van anderen. Iedereen heeft een verhaal en het lukt Kim ook om iedereen zijn verhaal te laten vertellen. Voor mijn school heb ik bijvoorbeeld ook diverse zandstormen gedaan met directieteams, bestuurders, ouders en kinderen. Dit gaf waardevolle inzichten en goede energie om mee verder te gaan. Ook lukt het Kim om je een verhaal te laten vertellen dat diep in jezelf zit en waarvan jij eigenlijk niet wist dat het jouw verhaal was. Wat een mooie bijdragen krijg je zo aan je gezamenlijke missie! Teamprint | Zandstorm | Zakelijk
Monique Luijkx
Behandelcoördinator Kentalis
Na zelf enorm veel inzichten te hebben gekregen van een persoonlijke Blikopener rondom mijn werk privébalans en wensen t.a.v. werkzaamheden, wil ik dit toepassen bij andere collega’s, team en vrienden / familie. Ik gun het iedereen om niet steeds in het hoofd te zitten, maar vooral te gaan neerzetten wat er allemaal speelt. En hoe mooi is het, als ik daar zelf een steentje aan bij kan dragen!

Dus op naar de Blikopener Coach cursus. En ik kan alleen maar zeggen Inspirerend, opnieuw inzichtelijk en uit het hoofd, maar ‘aan de bak’. Een thema wat in mijn (werk)leven speelt, dus op mijn lijf geschreven. In de cursus waarin je begint bij jezelf en vanuit daar leert hoe je de ander kan coachen was voor mij heel waardevol. Ervaren, oefenen en weer zelf ervaren of meekijken met die ander. Het geeft inzicht, plezier én mooie verhalen en wensen. Feedback krijgen van Kim, die goed de thema’s uit de bak kan halen en daarnaast ook feedback van een deelnemer levert op dat ik zin heb om de Zandstorm te doen bij anderen. Dus enthousiast begonnen met een nieuw team, waarin we nog vaak met de zandbak én Blikopener kaartspel gaan werken. Want wat ik ervaren heb, kreeg ik ook gelijk terug van dit nieuwe team: ‘betrokken, leuk, speels, maar zeer scherp en diepgang’. Dat is wat ik wil; zoals Kim zegt: ‘de wijsheid zit van binnen’.
Persoonlijk | Blikopener Coach Cursus
Charlotte Derksen
Coach Blossom your Business
Blauwprint® heeft me heel veel inzichten opgeleverd. Over mezelf, mijn bedrijf en waar ik heen wil. Ik weet dat ik kan coachen, maar voelde me een beetje verloren in de grote vijver. De Blauwprint® methode is een unieke manier die bij mij past en waarmee ik mij kan onderscheiden. Het is een mooie kapstok waar ik mijn ideeën en plannen aan op kan hangen. Het geeft me een richting.

Daarnaast heb ik kennis gemaakt met facetten binnen het coachen die ik de moeite waard vind om verder uit te diepen.
Zandstorm Coach Cursus | Academie
John Kalle
SolidForm Web Solutions BV
Vrijdag 30 augustus hebben wij met ons team SolidForm deelgenomen aan de Blauwprint® Teamprint sessie. De teamleden wisten vooraf maar op hoofdlijnen wat ze konden verwachten en waren zeer verrast door de aanpak met zandbak en figuurtjes. Naast dat eenieder enthousiast visualiseerde hoe zij zichzelf als individu en als teamlid zagen, passeerden ook persoonlijke eye-openers en doelstellingen de revue. Samen met het verslag van Kim hebben deze geresulteerd in concrete maatregelen om als team beter met een aantal knelpunten en kansen om te gaan. Verder heeft de Teamprint ons de mogelijkheid gegeven in een inspirerende omgeving met focus na te denken over onszelf en onze toekomst, en de uitkomst met het team te delen. Deze gezamenlijke beeldvorming hebben wij allen als zeer waardevol ervaren en vinden de sessie een absolute aanrader! Dank je wel, Kim. Teamprint | Zakelijk
Monique Hommel
De Verhalenvertaler | SMO Traverse
Waarschuwing! Spelen in de zandbak bij Kim werkt inspirerend en aanstekelijk! Een half jaar geleden had ik het genoegen om in groepsverband kennis te maken met het fenomeen 'Zandstormen'. Op speelse wijze werden eigen kwaliteiten en het krachtveld van het netwerk letterlijk in beeld gebracht. Wat een energie zit er in het visueel maken van kwaliteiten, kansen en mogelijkheden! Je herkent het vast wel na een heerlijke stranddag: je komt daarna de zandkorreltjes nog óveral tegen... Dat werkt ook zo met de verkregen inzichten van deze sessie. Een paar maanden later heb ik dan ook de Blikopener Coach basiscursus gevolgd: een creatieve en verfrissende aanvulling op mijn coachingsvaardigheden, die ik met plezier toepas in mijn werk! Een aanrader voor o.a. coaches, therapeuten en leidinggevenden. Persoonlijk | Blikopener Coach Cursus
Freek Voogt
Innvolve IT
Verrassende sessie waarbij de combinatie van individueel gerichte zandbakken en een Team zandbak mooie inzichten gaf. het verslag achteraf zorgt er voor dat we iets tastbaars hebben om periodiek nog eens te reflecteren. Teamprint | Zakelijk
Peter de Boer
Founder Willsark ltd
Waar zat je? Uhhh in een zandbakje. En was dat leuk? Nee, dat is niet het goede woord, het was ontroerend. Stel je hebt een clubje meiden, verschillende achtergronden, werkzaamheden noem het maar op en 1 man. Dat is best een bijzonder gezelschap om een avond mee door te brengen. Een avond die van ieder individu dingen wilde weten én ook nog eens met elkaar wilde delen waar sommigen hun hele leven niet aan toe komen. En stel nou dat dit lukt en dat je elkaar met andere ogen waarneemt en dat je verbanden en overeenkomsten ziet en misschien nog beter voelt. Ja dan gebeurd er iets wat niet zo vaak gebeurd en wat eigenlijk veel te weinig gebeurd. Maar niet op die avond in Breda, daar gebeurde dat wel. Er ontstaat op een dieper niveau een warm respect, een vorm van verbondenheid die, als het de hele wereld zou betreffen, alle conflicten in één seconde de wereld uit zou doen verdwijnen. Maar dat gebeurde niet, het gebeurde binnen de muren van Blauwprint. En als je je realiseert dat iedere reis, hoe lang, hoe moeilijk, hoe onzeker ook, altijd begint met de eerste stap, dan is die die avond wel gezet. Ferm, zeker en vastberaden. Het clubje blijft bij elkaar, gaat groeien, gaat verbinden, organisch, georganiseerd, met een sportief gemoed, een open blik, nooit oordelend of veroordelend, nieuwsgierig, hulpvaardig, inspirerend, zonder al te veel geld, zonder politiek, zonder dubbele agenda’s, scheppend, creërend en soms positief confronterend.

Nou, nou dat klinkt wel zwaar zeg…

Nee stemmetje, je zit er naast, misschien zelfs net niet raak maar dat is dus wel helemaal mis. Misschien heeft het ook geen zin dit allemaal op te schrijven want het is als met muziek, hoe kun je nou beschrijven, in woorden, het dichterschap niet meester zijnde, hoe dingen kippenvel veroorzaken. Is het de kleurtoon van een stem, een glimlach, een aarzeling, een blik, is het de onmiddellijke sfeer van veiligheid en geborgenheid, wie het weet mag het zeggen. Wat echt is en waarachtig is dat het zo is, het gebeurde op die avond in Breda en weet je wat stemmetje! Het gaat weer gebeuren, en weer..??
Teamprint | Zakelijk
Suzanne Stikvoort
Kindercoach Apeldoorn
Met ontzettend veel plezier heb ik meegedaan met de cursus tot ‘Blikopener Coach’. Ik werkte al veel met poppetjes en beestjes met de kinderen en ouders, die ik begeleid, maar deze cursus heeft mij net weer een stukje extra gegeven. Ik ben gewend om systemisch te kijken naar gezinnen, omdat ik ook familieopstellingen doe, maar bij de Blikopener Coach cursus ben ik ook gaan werken met mooie metaforen en er is een stukje speelsheid bijgekomen. De cursus is op een prachtige locatie gegeven door Kim Merema, die een ontzettend bevlogen en lieve, leuke trainer is met veel kennis. De dagen waren echt een cadeautje, niet alleen nieuwe technieken geleerd, maar ook gewerkt aan mijn eigen ontwikkeling. Geïnspireerd kan ik weer door! Mijn specialiteit is het werken met ouders, gezinnen en kinderen. Ik wil graag deze techniek in zetten om (samengestelde) gezinnen te helpen om iedereen een (nieuw) plekje te geven, waar alle gezinsleden gezien en gehoord worden. Blikopener Coach Cursus
Jurgen Pauwels
Dux Nova
Wij zijn met onze netwerkclub bij Blauwprint® geweest en dat is ons goed bevallen! De werkvorm is leuk en zorgt ervoor dat je vanuit een andere ‘mindset’ tot verrassende resultaten komt. Kim en Cornelis begeleiden de avond ongedwongen zonder aan daadkracht te verliezen.

Al met al een geslaagde bijeenkomst.
Workshop | Zakelijk | Zandstorm

Aan de bak met de Blauwprint® methodiek

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.